Gevulde gehaktballetjes met champignons
Een verrassend en klassiek recept voor gevulde gehaktballetjes. De balletjes hebben een hart van gesmolten paddenstoelen en ui, perfect voor een heerlijk hoofdgerecht.
Ingrediënten
- 2 sneetjes brood zonder korst
- 1 eetlepel boter
- 40 gram boter
- bloem
- 250 gram niet te kleine champignons
- citroensap
- 1 ei
- 500 gram gehakt
- melk
- 1 ui
- water of bouillon
- zout en peper
Instructies
- Maak de champignons schoon, was ze en draai van 6 champignons de steeltjes uit de hoedjes.
- Hak deze steeltjes fijn en bak ze samen met de gehakte ui in 1 eetlepel boter bruin.
- Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen.
- Kook de hoedjes van de champignons in ruim water met citroensap ± 5 minuten.
- Haal ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze uitlekken en afkoelen, en vul de hoedjes met het ui-steeltjesmengsel.
- Bak de overige in stukjes gesneden champignons in wat boter.
- Meng zout, peper, de in melk geweekte en uitgeknepen brood, het ei en de gebakken champignons door het gehakt.
- Verdeel het gehakt in 6 porties.
- Druk in ieder portie gehakt een gevulde champignonhoedje en vorm er met nat gemaakte handen balletjes van.
- Wentel ze door de bloem en bak ze in ± 20 minuten in 40 gram boter aan alle kanten knapperig bruin en gaar.
- Haal de balletjes uit de pan en leg ze op een schotel.
- Doe wat water of bouillon bij het bakvet en geef de jus er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Serveer de gehaktballetjes met een stamppot of gekookte aardappelen en een frisse salade.Wijnadvies
Een soepele rode wijn, zoals een Merlot of een Tempranillo.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 24 g | Zout: 1 g | Sugar: 1 g