Gevulde gehaktballetjes met champignons

Gevulde gehaktballetjes met champignons

Een verrassend en klassiek recept voor gevulde gehaktballetjes. De balletjes hebben een hart van gesmolten paddenstoelen en ui, perfect voor een heerlijk hoofdgerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 sneetjes brood zonder korst
  • 1 eetlepel boter
  • 40 gram boter
  • bloem
  • 250 gram niet te kleine champignons
  • citroensap
  • 1 ei
  • 500 gram gehakt
  • melk
  • 1 ui
  • water of bouillon
  • zout en peper

Instructies

  • Maak de champignons schoon, was ze en draai van 6 champignons de steeltjes uit de hoedjes.
  • Hak deze steeltjes fijn en bak ze samen met de gehakte ui in 1 eetlepel boter bruin.
  • Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen.
  • Kook de hoedjes van de champignons in ruim water met citroensap ± 5 minuten.
  • Haal ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze uitlekken en afkoelen, en vul de hoedjes met het ui-steeltjesmengsel.
  • Bak de overige in stukjes gesneden champignons in wat boter.
  • Meng zout, peper, de in melk geweekte en uitgeknepen brood, het ei en de gebakken champignons door het gehakt.
  • Verdeel het gehakt in 6 porties.
  • Druk in ieder portie gehakt een gevulde champignonhoedje en vorm er met nat gemaakte handen balletjes van.
  • Wentel ze door de bloem en bak ze in ± 20 minuten in 40 gram boter aan alle kanten knapperig bruin en gaar.
  • Haal de balletjes uit de pan en leg ze op een schotel.
  • Doe wat water of bouillon bij het bakvet en geef de jus er apart bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip

Serveer de gehaktballetjes met een stamppot of gekookte aardappelen en een frisse salade.
 

Wijnadvies

Een soepele rode wijn, zoals een Merlot of een Tempranillo.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 24 g | Zout: 1 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Lunch / Rundvlees / Saus
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden