Gevulde Konijnenbouten met Tijm-Portsaus
Ingrediënten
- 4 konijnenbouten
- Peper en zout
- 100 gram blauwschimmelkaas
- 50 gram fijngesneden ham
- 50 gram fijngehakte walnoten
- 40 gram boter
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 dl port
- 2 ½ dl wildfond
- 1 flinke tak tijm
Instructies
- Snijd de konijnenbouten op het dikste deel diep in en kruid ze met peper en zout.
- Vul de inkepingen met een mengsel van romig geroerde blauwe kaas, fijn gesneden ham en gehakte walnoten.
- Sluit de inkepingen met cocktailprikkers.
- Bak de konijnenbouten in boter bruin.
- Voeg de geperste knoflook toe tijdens het bakken.
- Blus af met de port en voeg vervolgens wildfond en tijm toe.
- Stoof het geheel afgedekt zachtjes gaar gedurende 50 minuten.
- Houd de bouten warm, zeef het vocht en laat het tot 2 dl inkoken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gevulde konijnenbouten met tijm-portsaus met pasta voor een heerlijke wildmaaltijd. Als wijnadvies past een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Shiraz uitstekend bij dit gerecht. Geniet ervan!
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 35 g | Vet: 28 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 3 g