Gevulde Springrolls met Biefstuk

Geniet van onze vernieuwde versie van de klassieke Springrolls met Biefstuk! Deze springrolls zijn niet alleen heerlijk en gezond, maar ook perfect om te delen tijdens een gezellig diner. Zet alle ingrediënten apart op tafel en laat je gasten hun eigen springrolls samenstellen.
Porties: 6 Springrolls
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 280 gram biefstuk van goede kwaliteit
  • 150 gram voorgekookte udon noedels
  • 25 gram julienne gesneden winterpeen
  • 6 rijstvellen
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 bosuien in dunne reepjes gesneden
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 ui in halve ringen gesneden
  • ½ baby romaine sla
  • ½ theelepel chilivlokken
  • ½ theelepel gemalen witte peper
  • ¼ theelepel baking soda
  • ¼ theelepel zout

Instructies

  • Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de knoflook fijn en de ui in halve ringen.
  • Was de bosui en snijd deze in dunne reepjes.
  • Snijd de biefstuk in dunne repen.
  • Marineer met chilivlokken, zout, peper, baking soda, maïzena en zonnebloemolie.
  • Bak kort in een hete pan tot het vlees bruin is.
  • Haal uit de pan en bak vervolgens de ui en knoflook gedurende 1 minuut.
  • Voeg het vlees weer toe aan de pan samen met de bosui, bruine suiker en sojasaus.
  • Bak nog 1 minuut en haal van het vuur.
  • Verwarm de udon noedels volgens de instructies op de verpakking.
  • Week één voor één de rijstvellen gedurende 30 seconden in water.
  • Haal uit het water en leg op een schoon oppervlak.
  • Beleg elk vel met een blaadje baby romaine sla, julienne gesneden peen, udon noedels en een paar plakjes biefstuk.
  • Rol strak op zoals getoond in de video en serveer met extra sojasaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij deze springrolls met biefstuk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Tussendoortje