Gezonde Tartaarbroodjes met Ei en Frisse Groenten
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 bruin stokbrood
- 2 bakjes verse tartaar met uitjes à 150 gram
- 4 eetlepels halvanaise
- ½ zak kropsla à 200 gram
- 1 bakje wortelrauwkost 150 gram
Instructies
- Kook de eieren hard (8 minuten), spoel ze onder koud stromend water af, pel ze en snijd ze in plakjes.
- Halveer het stokbrood in de lengte.
- Besmeer de ene helft met halvanaise en de andere helft met tartaar.
- Beleg het stokbrood met sla, uitjes (van de tartaar), wortelrauwkost en plakjes ei.
- Klap het stokbrood dicht en snijd het in 4 stukken.
- Serveer deze gezonde tartaarbroodjes als een smakelijk gerecht voor een picknick.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij de frisse groenten en tartaar.Voedingswaarden
Calories: 390 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 20 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 4 g