Hamburger met bleekselderij-ricotta

Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 stengel bleekselderij
  • 75 g ricotta ,
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels olie
  • 4 Tivall hamburgers ca. 180 g,
  • 4 mini-ciabatta’s
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel walnootolie
  • ½ zakje veldsla met bietjes a 75 g,
  • 4 eetlepels avocadodipsaus bakje a 115 g, AH Huistraiteur
  • zout

Instructies

  • Bleekselderij schoonmaken en in heel kleine stukjes snijden, blaadjes achterhouden voor garnering.
  • Ricotta met vork fijn maken.
  • Bleekselderij erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In koekenpan olie verhitten.
  • Hamburgers in ca. 5 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren.
  • Ciabatta's halveren en in broodrooster licht goudbruin roosteren.
  • Knoflook pellen en uitpersen boven walnootolie.
  • Snijvlakken van brood hiermee bestrijken.
  • Veldsla over onderste ciabattahelften verdelen.
  • Avocadodip erop scheppen.
  • Hamburgers erop leggen.
  • Bleekselderij-ricotta erover verdelen.
  • Kapjes van ciabatta er (schuin) op leggen.
  • Garneren met blaadjes selderij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Kaas / Lunch / Vleesvervangers
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch