Hartverwarmende Spaanse Bonenschotel met Puree of Rijst
Een heerlijke maaltijd wanneer het echt koud is!
Ingrediënten
- 500 g sperziebonen
- 1 pot witte bonen 375 g
- 1 pak ossenstaartsoep
- 1 pakje tomatenpuree
- 600 g runderlappen
- 12 cherry tomaatjes in vieren gedeeld
- 250 g kastanjechampignons in schijfjes
- 1 komkommer in kleine blokjes
- 1 ui in kleine stukjes
- 2 tenen knoflook in plakjes
- 2 el bloem
- 1 el El Andalus kruiden
- 1 tl zout
- Olijfolie om te bakken
- Aardappelpuree of rijst voor erbij
Instructies
- Doe de ossenstaartsoep en tomatenpuree in een braadpan en zet deze op het kleinste vuur.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de uien, knoflook, champignons en tomaatjes tot ze zacht zijn.
- Snijd de runderlappen in blokjes en rol ze door de bloem, zout en El Andalus kruiden.
- Voeg het vlees toe aan de koekenpan en bak het kort aan tot het rondom bruin is.
- Doe alles bij elkaar in de braadpan en laat het geheel zeker 4 uur sudderen op laag vuur.
- Roer af en toe.
- Voeg de sperziebonen en witte bonen toe en laat nog 30 minuten sudderen.
- Snijd de komkommer in kleine blokjes en voeg deze de laatste 10 minuten toe aan de stoofpot.
- Maak intussen de aardappelpuree of rijst klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de Spaanse bonenschotel warm met aardappelpuree of rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij dit gerecht past een robuuste rode wijn, zoals een Rioja of Tempranillo.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 30 g | Vet: 15 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 6 g