Iris stew
Geniet van deze rijke en hartige Ierse stoofpot met lams- of rundvlees, perfect voor koude dagen.
Equipment
- Thee-ei
- Braadpan met deksel
- Vlamverspreider
- Keukenmes
Ingrediënten
- 600 gram lamsvlees of rundvlees in blokjes
- 1½ L runderbouillon
- 1 ui fijn gesneden
- 1 winterwortel in blokjes
- 2 bosjes bosui in ringetjes
- 2 zoete aardappels in blokjes
- 3 laurierblaadjes
- 4 stengels selderij in plakjes
- ½ knolselderij in blokjes
- ½ witte kool fijn gesneden
- 6 jeneverbessen
- 1 bosje peterselie fijn geknipt
- Tijm naar smaak
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Doe de tijm, peper en jeneverbessen in het thee-ei en hang dit in de runderbouillon.
- Voeg de laurierblaadjes toe aan de bouillon.
- Braad het vlees bruin aan in een braadpan.
- Voeg alle groenten toe aan het vlees en roer goed door, laat dit 15 minuten meebakken.
- Voeg de kruidenbouillon toe totdat alles onder staat.
- Hang het thee-ei en de laurierblaadjes ook weer in de pan.
- Laat het geheel zeker 4 uur sudderen op een vlamverspreider, met de pit op de laagste stand, zodat het vlees goed gaar wordt.
- Serveer de stoofpot met een romige puree.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze stoofpot met een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 35 g | Vet: 18 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 7 g