Ierse Stoofpot met Lams- of Rundvlees

Iris stew

Geniet van deze rijke en hartige Ierse stoofpot met lams- of rundvlees, perfect voor koude dagen.
Porties: 6
Bereidingstijd: 4 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Thee-ei
  • Braadpan met deksel
  • Vlamverspreider
  • Keukenmes

Ingrediënten

  • 600 gram lamsvlees of rundvlees in blokjes
  • L runderbouillon
  • 1 ui fijn gesneden
  • 1 winterwortel in blokjes
  • 2 bosjes bosui in ringetjes
  • 2 zoete aardappels in blokjes
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 stengels selderij in plakjes
  • ½ knolselderij in blokjes
  • ½ witte kool fijn gesneden
  • 6 jeneverbessen
  • 1 bosje peterselie fijn geknipt
  • Tijm naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Doe de tijm, peper en jeneverbessen in het thee-ei en hang dit in de runderbouillon.
  • Voeg de laurierblaadjes toe aan de bouillon.
  • Braad het vlees bruin aan in een braadpan.
  • Voeg alle groenten toe aan het vlees en roer goed door, laat dit 15 minuten meebakken.
  • Voeg de kruidenbouillon toe totdat alles onder staat.
  • Hang het thee-ei en de laurierblaadjes ook weer in de pan.
  • Laat het geheel zeker 4 uur sudderen op een vlamverspreider, met de pit op de laagste stand, zodat het vlees goed gaar wordt.
  • Serveer de stoofpot met een romige puree.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze stoofpot met een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 35 g | Vet: 18 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees / Rundvlees / Stoofpot
Land van herkomst Ierland
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Notenvrij
Feestdagen etc Kerst