Indonesische Lumpie met Kleefrijst en Kerriekip

Een smakelijke variatie op de klassieke Indonesische loempia, gevuld met kerriekip en kleefrijst, omhuld in een compacte rol.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 el azijn of citroensap
  • 5 g hete kerriepoeder
  • 1 grote kipfilet in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • ¼ komkommer in 4 repen van ½ cm breed gesneden
  • 250 ml kokosmelk
  • 400 g gekookte kleefrijst ± 200 g rauwe kleefrijst
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Snijd een plak van ongeveer 8 cm lang van de komkommer en snijd er 4 repen van ½ cm breed en dik van.
  • Doe de kokosmelk, kerrie, ui, kipblokjes, zout en peper naar smaak in een steelpan.
  • Laat het geheel zachtjes pruttelen totdat de kokosmelk is ingekookt en er een dik mengsel ontstaat.
  • Roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.
  • De kip is nu gaar.
  • Breng de gare, lauwwarme kleefrijst op smaak met azijn of citroensap.
  • Leg een vel plasticfolie op je werkblad en plaats 100 g kleefrijst in het midden.
  • Leg er een tweede vel folie op en rol de rijst uit tot een dunne, rechthoekige plak van 10-12 cm breed en ongeveer 8 cm hoog.
  • Verwijder het bovenste vel folie.
  • Leg een strookje gare kipvulling in het midden van de rijstplak, laat aan alle randen minimaal 1½ cm ruimte vrij.
  • Plaats een reep komkommer bovenop de kipvulling.
  • Rol het geheel strak op met behulp van de folie en knoop de uiteinden van het plastic aan beide kanten dicht.
  • Verwarm de lumpie in de magnetron tot deze goed warm is.
  • Verwijder het plastic en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze lumpie past goed bij een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fingerfood / Hoofdgerechten / Snack / Warme hapjes
Land van herkomst Indonesië