Indonesische Lumpie met Kleefrijst en Kerriekip
Een smakelijke variatie op de klassieke Indonesische loempia, gevuld met kerriekip en kleefrijst, omhuld in een compacte rol.
Ingrediënten
- 1 el azijn of citroensap
- 5 g hete kerriepoeder
- 1 grote kipfilet in kleine blokjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- ¼ komkommer in 4 repen van ½ cm breed gesneden
- 250 ml kokosmelk
- 400 g gekookte kleefrijst ± 200 g rauwe kleefrijst
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Snijd een plak van ongeveer 8 cm lang van de komkommer en snijd er 4 repen van ½ cm breed en dik van.
- Doe de kokosmelk, kerrie, ui, kipblokjes, zout en peper naar smaak in een steelpan.
- Laat het geheel zachtjes pruttelen totdat de kokosmelk is ingekookt en er een dik mengsel ontstaat.
- Roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.
- De kip is nu gaar.
- Breng de gare, lauwwarme kleefrijst op smaak met azijn of citroensap.
- Leg een vel plasticfolie op je werkblad en plaats 100 g kleefrijst in het midden.
- Leg er een tweede vel folie op en rol de rijst uit tot een dunne, rechthoekige plak van 10-12 cm breed en ongeveer 8 cm hoog.
- Verwijder het bovenste vel folie.
- Leg een strookje gare kipvulling in het midden van de rijstplak, laat aan alle randen minimaal 1½ cm ruimte vrij.
- Plaats een reep komkommer bovenop de kipvulling.
- Rol het geheel strak op met behulp van de folie en knoop de uiteinden van het plastic aan beide kanten dicht.
- Verwarm de lumpie in de magnetron tot deze goed warm is.
- Verwijder het plastic en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze lumpie past goed bij een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g