Indonesische Lumpie met Kleefrijst en Kerriekip

Indonesische Lumpie met Kleefrijst en Kerriekip

Een smakelijke variatie op de klassieke Indonesische loempia, gevuld met kerriekip en kleefrijst, omhuld in een compacte rol.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 el azijn of citroensap
  • 5 g hete kerriepoeder
  • 1 grote kipfilet in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • ¼ komkommer in 4 repen van ½ cm breed gesneden
  • 250 ml kokosmelk
  • 400 g gekookte kleefrijst ± 200 g rauwe kleefrijst
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Snijd een plak van ongeveer 8 cm lang van de komkommer en snijd er 4 repen van ½ cm breed en dik van.
  • Doe de kokosmelk, kerrie, ui, kipblokjes, zout en peper naar smaak in een steelpan.
  • Laat het geheel zachtjes pruttelen totdat de kokosmelk is ingekookt en er een dik mengsel ontstaat.
  • Roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.
  • De kip is nu gaar.
  • Breng de gare, lauwwarme kleefrijst op smaak met azijn of citroensap.
  • Leg een vel plasticfolie op je werkblad en plaats 100 g kleefrijst in het midden.
  • Leg er een tweede vel folie op en rol de rijst uit tot een dunne, rechthoekige plak van 10-12 cm breed en ongeveer 8 cm hoog.
  • Verwijder het bovenste vel folie.
  • Leg een strookje gare kipvulling in het midden van de rijstplak, laat aan alle randen minimaal 1½ cm ruimte vrij.
  • Plaats een reep komkommer bovenop de kipvulling.
  • Rol het geheel strak op met behulp van de folie en knoop de uiteinden van het plastic aan beide kanten dicht.
  • Verwarm de lumpie in de magnetron tot deze goed warm is.
  • Verwijder het plastic en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze lumpie past goed bij een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fingerfood / Hoofdgerechten / Snack / Warme hapjes
Land van herkomst Indonesië