Kaneelappel Picknick Delight

Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • 4 lege jam- of weckpotjes

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels kaneel
  • 150 g magere kwark
  • 3 sneetjes volkorenbrood
  • 50 g poedersuiker

Instructies

  • Schil en snijd de appels in kleine blokjes.
  • Meng de appels met suiker en kaneel in een kom.
  • Rooster de sneetjes volkorenbrood en snijd ze in kleine stukjes.
  • Verdeel de geroosterde broodstukjes over de bodem van de jam- of weckpotjes.
  • Lepel een laagje magere kwark over de broodstukjes.
  • Voeg een laagje van het appel-kaneelmengsel toe.
  • Herhaal deze lagen tot de potjes vol zijn, eindigend met een laagje magere kwark.
  • Bestrooi de top met poedersuiker.
  • Sluit de potjes af en bewaar ze in de koelkast tot je klaar bent om te serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Moscato d'Asti past goed bij dit verfrissende dessert.

Voedingswaarden

Calories: 225 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 5 g | Vet: 2 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 27 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Picknick