Kaneelappel Picknick Delight
Equipment
- 4 lege jam- of weckpotjes
Ingrediënten
- 2 appels
- 3 eetlepels suiker
- 2 eetlepels kaneel
- 150 g magere kwark
- 3 sneetjes volkorenbrood
- 50 g poedersuiker
Instructies
- Schil en snijd de appels in kleine blokjes.
- Meng de appels met suiker en kaneel in een kom.
- Rooster de sneetjes volkorenbrood en snijd ze in kleine stukjes.
- Verdeel de geroosterde broodstukjes over de bodem van de jam- of weckpotjes.
- Lepel een laagje magere kwark over de broodstukjes.
- Voeg een laagje van het appel-kaneelmengsel toe.
- Herhaal deze lagen tot de potjes vol zijn, eindigend met een laagje magere kwark.
- Bestrooi de top met poedersuiker.
- Sluit de potjes af en bewaar ze in de koelkast tot je klaar bent om te serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Moscato d'Asti past goed bij dit verfrissende dessert.Voedingswaarden
Calories: 225 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 5 g | Vet: 2 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 27 g