Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- gekleurd papier
- 1 vel wit papier
- 20 houten prikkers
- lijmstift
- schaartje
Ingrediënten
- diepvriesbladerdeeg
- 4 eetlepel(s) tomatenketchup
- 10 knakworstjes Super
- 100 gram geraspte jonge kaas
Instructies
- Vraag je papa of mama om de oven voor te verwarmen op 220°C (hetelucht 200°C).
- Leg bakpapier op een bakplaat.
- Snijd ieder plakje bladerdeeg doormidden en besmeer het deeg met tomatenketchup.
- Leg het bladerdeeg op de bakplaat.
- Halveer de worstjes in de lengte en leg op ieder deeglapje een half worstje.
- Vouw de deeglapjes aan beide kanten samen tot een bootje.
- Bestrooi de bootjes met de kaas en vraag je mama of papa om de bakplaat midden in de oven te schuiven.
- Het duurt ongeveer 20 minuten om de bootjes knapperig en goudbruin te bakken.
- Ondertussen kun je de piratenvlaggen en zeilen van gekleurd en wit papier maken.
- Plak de vlaggetjes om de prikkers en steek in elk bootje een piratenvlag.
Voedingswaarden
Calories: 190 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 4 g | Vet: 15 g