Knapperige kaasstengels met noten

Porties: 16 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries,
  • ontdooid
  • 50 g geitenkaas zachte(bettinne blanc),
  • fijnverkruimeld
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
  • 50 g walnoten of gepelde pistachenootjes,
  • fijngehakt
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 theelepels tijm
  • zeezout
  • bloem om te bestuiven

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • 2 Plakjes bladerdeeg dun bestrijken met olie en geitenkaas en kwart van nootjes erover verdelen.
  • Andere plakjes erop leggen en elk stapeltje op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot lange lappen van ca. 25 cm.
  • Lappen in lengte elk in 8 repen van ca. 2 cm breed snijden.
  • Repen op bakplaat leggen en bestrijken met ei.
  • Rest van nootjes, tijm en zout erover strooien en goed aandrukken.
  • In midden van oven stengels in ca. 15 minuten knapperig bruin bakken.
  • Laten afkoelen.
  • Stengels serveren in wijde hoge glazen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Minder vet: Gebruik voor minder vette kaasstengels deeg voor hartige taart in plaats van bladerdeeg en maak dan een topping van geitenkaas met fijngehakte Italiaanse kruiden, heel fijngesneden gedroogde tomaatjes en zwarte olijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kaas / Noten
Land van herkomst Wereldkeuken