Krokante Indiase Maïsbeignets
Ervaar de smaak van India met deze krokante maïsbeignets!
Gemaakt van knapperige maïs en een mix van specerijen, perfect als borrelhapje of bijgerecht.
Serveer ze warm met een frisse dipsaus voor een extra smaakexplosie.
Een echte traktatie voor elke gelegenheid!
Equipment
- keukenpapier
- Wokpan
Ingrediënten
Instructies
- Laat de maïskorrels uitlekken in een vergiet en spoel ze af met koud water.
- Verhit een beetje olie in een wokpan en bak de knoflook en ui lichtbruin.
- Voeg de fijngehakte selderij en maïs toe en bak al roerend gedurende 3 minuten.
- Breng het mengsel op smaak met gemalen korianderzaad, komijn, peper en zout.
- Zet het vuur uit en voeg de eieren toe aan het mengsel.
- Voeg de bloem toe en roer met een lepel totdat een kleverige massa ontstaat.
- Voeg indien nodig extra bloem toe als het mengsel te dun is.
- Verhit een laagje olie van ongeveer 1-2 cm in een pan tot ongeveer 160 graden (de olie is op temperatuur als het mengsel direct begint te borrelen).
- Schep ongeveer een eetlepel van het maïsmengsel in de pan met olie, druk het iets plat en vorm het eventueel met de lepel tot een rondje.
- Draai de maïsbeignets na 1-2 minuten om, wanneer ze goudbruin zijn aan de onderkant.
- Bak ook de andere kant lichtbruin en schep ze vervolgens met een schuimspaan uit de olie.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
Combineer deze beignets met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte, sprankelende Prosecco om de krokante textuur en specerijen te complementeren.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 4 g