Krokante Kruidenkaasdelicatesse

Porties: 1 kruidenkaas
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram bloem
  • 50 gram panko broodkruim
  • 2 takjes tijm
  • 1 eetlepel honing
  • 1 ei
  • 1 kruidenkaas bijvoorbeeld camembert of brie
  • Toastjes
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op de middelste grillstand of op 220 graden Celsius als je geen grillstand hebt.
  • Bereid drie schaaltjes voor: één met bloem, één met geklutst ei en één met panko broodkruim.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Wentel de kruidenkaas voorzichtig door de bloem, vervolgens door het geklutste ei en tot slot door de panko broodkruim.
  • Zorg ervoor dat de kruidenkaas aan alle kanten bedekt is.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Herhaal deze stap nogmaals voor een extra krokante korst.
  • Leg de gepaneerde kruidenkaas op het bakpapier.
  • Besprenkel met een beetje olijfolie en bak de kruidenkaas ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de korst goudbruin is en de kaas zacht genoeg is om doorheen te dippen met een toastje.
  • De exacte baktijd kan variëren afhankelijk van je oven.
  • Haal de gebakken kruidenkaas uit de oven en besprenkel met honing en tijm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de krokante kruidenkaasdelicatesse met toastjes.
Deze krokante kruidenkaasdelicatesse vraagt om een wijn die de rijke en romige smaken aanvult. Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc is een uitstekende keuze. Hun frisheid en fruitige tonen zullen de smaken van de kruidenkaas accentueren zonder te overheersen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Tussendoortje / Warme hapjes