Kruidige kipballetjes in tomatensaus
Ingrediënten
- 400 g kipgehakt
- 1 ui grofgeraspt
- 2 theelepels piment
- 4 eetlepels pijnboompitten geroosterd
- 2 eetlepels peterselie fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- zout
- versgemalen zwarte peper
Instructies
- In kom kipgehakt,ui,piment,pijnboompitten en 1½eetlepel peterselie goed mengen. Gehakt tot ca. 24 kleine balletjes vormen.
- In braadpan olie verhitten en balletjes in ca.7minuten rondom bruin en gaar bakken.
- Tomatenblokjes met sap erbij schenken en balletjes hierin nog ca. 5 minuten verwarmen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Rest van peterselie erover strooien.
- Warm of koud serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met rijst:
Deze kruidige gehaktballetjes combineren goed met Perzische rijst met linzen
Deze kruidige gehaktballetjes combineren goed met Perzische rijst met linzen