Kruidige kipballetjes in tomatensaus

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g kipgehakt
  • 1 ui grofgeraspt
  • 2 theelepels piment
  • 4 eetlepels pijnboompitten geroosterd
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • In kom kipgehakt,ui,piment,pijnboompitten en 1½eetlepel peterselie goed mengen. Gehakt tot ca. 24 kleine balletjes vormen.
  • In braadpan olie verhitten en balletjes in ca.7minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • Tomatenblokjes met sap erbij schenken en balletjes hierin nog ca. 5 minuten verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Rest van peterselie erover strooien.
  • Warm of koud serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met rijst:
Deze kruidige gehaktballetjes combineren goed met Perzische rijst met linzen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kip
Land van herkomst Wereldkeuken