Marsepein van Onbekende Auteur v4
Ingrediënten
Voor ca. 250 gram
- 125 gram amandelen
- 125 gram poedersuiker
- 1 eetlepel(s) sinaasappellikeur (slijter)
- 2-3 eetlepel(s) sinaasappelsap
Verder nodig: keukenmachine huishoudfolie
Instructies
Voorbereiden:
- Amandelen in de keukenmachine doen en heel fijn malen. Poedersuiker toevoegen en amandelen en poedersuiker goed door elkaar mengen. Sinaasappellikeur en 1 el sinaasappelsap toevoegen en alles tot een soepele massa mengen, eventueel, als het mengsel te droog blijft, wat meer sinaasappelsap toevoegen.
- Met de hand de marsepein even goed doorkneden. Daarna de marsepein tot een bal vormen en verpakken in huishoudfolie. De marsepein in de koelkast 2-3 dagen laten rusten.
- De marsepein weer op kamertemperatuur laten komen en verwerken tot aardappeltjes of figuurtjes.
Bereiden
Marsepeinen varkentjes
- Een van de traditionele figuurtjes die van marsepein worden gemaakt is een varkentje. Kneed enkele druppels rode levensmiddelen-kleurstof door de marsepein tot de gewenste roze kleur is bereikt. Vorm van de marsepein kleine of grote varkentjes en gebruik bijvoorbeeld zilverpillen voor de ogen.
Voedingswaarden
Calories: 515 kcal | koolhydraten: 56 g | Protein: 10 g | Vet: 28 g