Mediterrane artisjoksalade met gedroogde tomaten

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels rode-wijnazijn
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • versgemalen vierseizoenen-peper
  • 2 blikjes artisjokharten a 400 g, uitgelekt
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • 6 gedroogde tomaten op olie in dunne reepjes

Instructies

  • In schaal olie met azijn, knoflook, oregano en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • Artisjokharten halveren en met uiringen en tomaatreepjes door dressing scheppen. Salade minstens 1 uur bij kamertemperatuur laten intrekken en voor het serveren nogmaals omscheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voorbereidingstijd 60
bereidingstijd 10 minuten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hapjes / Salade
Land van herkomst Mediterraan