Mosselkroketjes van Astrid Veltman

Porties: 20 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gr mosselen zelfgekookte
  • ¼ liter gezeefd mosselkookvocht of visbouillon ,van tablet
  • 25 gr boter
  • 50 gr bloem
  • liter slagroom
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakte
  • 2 eetlepels bieslook fijngehakte
  • 75 gr paneermeel
  • olie om te frituren

Instructies

  • Kook het mosselkookvocht of de visbouillon in een pan tot de helft in.
  • Smelt de boter in een sauspan, roer er 30 gr bloem door en bak zachtjes 2 minuten.
  • Voeg scheutje voor scheutje de bouillon en de slagroom toe, blijf roeren tot een dikke saus ontstaat en neem de pan van het vuur.
  • Splits de eieren, roer de dooiers met de peterselie en de bieslook door de saus en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat het mengsel afkoelen en laat het in de koelkast door en door koud worden.
  • Klop de eiwitten in een diep bord los.
  • Schep steeds 1 eetlepel van de saus, druk er een
  • mossel in en vorm de saus rond de mossel tot een kroket of balletje.
  • Wentel de kroketjes eerst door de bloem, dan door het eiwit en tenslotte door het paneermeel.
  • Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur de mosselkroketjes met 8 tegelijk in 3-4 minuten goudbruin.
  • Laat de mosselkroketjes in een vergiet, bekleed met keukenpapier, uitlekken en serveer ze met groffe mosterd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Snack / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst België