Mulligatawny van Astrid Veltman

Peperwater currysoep
Mulligatawnysoep was vòòr de Britten in India onbekend. Het is bedacht om
Britse legerofficieren die om soep bij het diner vroegen, tevreden te stellen.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gr gedroogde tamarinde
  • 1,2 liter runderbouillon
  • 50 gram ghee
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 2 gesnipperde teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 2 theelepels peper
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • ½ theelepel gemalen fenegriek
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel zout

Instructies

  • Doe de tamarinde in een pan en voeg zoveel bouillon toe, dat het net onder staat; breng het geheel aan de kook.
  • Neem de pan van het vuur, dek hem af en laat de tamarinde 4 uur weken.
  • Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem, voeg de ui en de knoflook toe en fruit die 4-5 minuten zachtjes.
  • Voeg de specerijen en het zout toe en roerbak 3 minuten.
  • Roer er de rest van de bouillon door.
  • Zeef de tamarinde-bouillon door een draadzeef in een schone kom; wrijf de moes en pitten tegen het gaas en gooi de pitten weg.
  • Voeg de vloeistof aan de pan toe en laat 15 minuten zachtjes trekken. Proef de soep en breng haar desgewenst verder op smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Soep
Land van herkomst India