Mulligatawny van Astrid Veltman
Peperwater currysoepMulligatawnysoep was vòòr de Britten in India onbekend. Het is bedacht omBritse legerofficieren die om soep bij het diner vroegen, tevreden te stellen.
Ingrediënten
- 50 gr gedroogde tamarinde
- 1,2 liter runderbouillon
- 50 gram ghee
- 1 grote gesnipperde ui
- 2 gesnipperde teentjes knoflook
- 1 theelepel gemalen gember
- 2 theelepels peper
- 2 theelepels gemalen koriander
- ½ theelepel gemalen fenegriek
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel kurkuma
- ½ theelepel zout
Instructies
- Doe de tamarinde in een pan en voeg zoveel bouillon toe, dat het net onder staat; breng het geheel aan de kook.
- Neem de pan van het vuur, dek hem af en laat de tamarinde 4 uur weken.
- Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem, voeg de ui en de knoflook toe en fruit die 4-5 minuten zachtjes.
- Voeg de specerijen en het zout toe en roerbak 3 minuten.
- Roer er de rest van de bouillon door.
- Zeef de tamarinde-bouillon door een draadzeef in een schone kom; wrijf de moes en pitten tegen het gaas en gooi de pitten weg.
- Voeg de vloeistof aan de pan toe en laat 15 minuten zachtjes trekken. Proef de soep en breng haar desgewenst verder op smaak.