Oliebollen ala Astrid

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • ½ liter lauwe melk
  • 20 gram gist
  • 5 gram zout
  • 1 ei
  • 100 gram krenten
  • 100 gram rozijnen
  • 25 gram oranjesnippers
  • 25 gram sukade
  • frituurolie
  • poedersuiker

Instructies

  • Maak een gistbeslag van de bloem, de met de lauwe melk aangemaakte gist, het zout en het ei.
  • Meng er de krenten en de rozijnen, de oranjesnippers en de sukade door en laat het beslag op een warme plaats ± 1 uur rijzen.
  • Maak de olie heet, schep er met 2 eetlepels bolletjes beslag in en bak de bollen bruin en gaar.
  • Laat ze uitlekken en bestrooi ze met poedersuiker.
  • Geef ze koud of warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Oud & Nieuw