Oliebollen met krenten en sukade

Porties: 40
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • zout
  • 2 dl water
  • 2 dl melk
  • 1 ei nr. 3

voor de vulling:

  • 200 gram krenten en/of rozijnen
  • 50 gram sukade
  • slaolie
  • poedersuiker

Instructies

  • Laat de olie heet worden (180°C), zodat er nog net geen damp af komt.
  • Zeef het bakmeel en het zout in een kom.
  • Roer vanuit het midden de melk en het ei door het bakmeel, voeg geleidelijk het water toe en meng het tot het een glad geheel is.
  • Meng als laatste de goed uitgelekte rozijnen en/of krenten en de sukade door het beslag.
  • Vorm met 2 lepels of een ijsbolletjesschep direct bollen van het beslag en laat die voorzichtig in de hete olie glijden.
  • Bak de oliebollen in ± 10 minuten gaar en goudbruin en laat ze in een met enkele vellen keukenpapier beklede vergiet uitlekken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bestrooi de oliebollen met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Oud & Nieuw