Pâté met appel en cranberries
Equipment
Ingrediënten
- 2 kleine rode appels
- 2 eetlepels boter
- ½ ciabattastokbrood 225 gr
- 150 gr roompaté
- 2 eetlepels cranberries potje 350 gr, bijvoorbeeld Ocean Spray
Instructies
Voorbereiding:
- Was de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor.
- Snijd elke appel in 4 plakken van ongeveer 1 cm dik.
- Verhit boter in een koekenpan.
- Bak de appelplakken op hoog vuur gedurende 2 minuten, keer ze halverwege.
- Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen op keukenpapier (zet ze niet in de koelkast, omdat de boter dan stolt).
- Snijd de ciabatta in 8 plakken en rooster deze lichtbruin in de broodrooster.
Bereiding:
- Besmeer de geroosterde ciabatta plakken royaal met roompaté.
- Leg de gebakken appelplakken op de paté.
- Garneer met cranberries.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke pâté met appel en cranberries als een smakelijk buffetgerecht voor 8
personen.
personen.