Pittige Kip Carpaccio Wraps met Kerriemayonaise

Porties: 16 hapjes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 22 plakken gebraden kip
  • 20 gram pijnboompitten
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 grote tortilla’s
  • 2 handjes rucola
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Snufje chilivlokken

Instructies

  • Meng de mayonaise met kerriepoeder en chilivlokken.
  • Gebruik een siliconen spatel om het mengsel gelijkmatig over de tortilla’s te verdelen.
  • Beleg de tortilla’s volledig met plakken gebraden kip.
  • Spoel de rucola af onder stromend water en laat goed uitlekken.
  • Verdeel de rucola gelijkmatig over de kip.
  • Rooster de pijnboompitten rustig in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  • Strooi ze vervolgens over de tortilla’s.
  • Rasp de Parmezaanse kaas rijkelijk over de tortilla’s.
  • Rol de tortilla’s stevig op tot wraps.
  • Leg ze neer met de naad naar beneden om te voorkomen dat ze weer uitrollen.
  • Snijd de Kip Carpaccio Wraps elk in acht stukken.
  • Voor een feestelijke presentatie kun je ze eventueel serveren met cocktailprikkers.
  • Serveer de pittige Kip Carpaccio Wraps met kerriemayonaise en geniet van deze smaakvolle en snelle borrelhapjes!

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze pittige wraps.

Voedingswaarden

Calories: 270 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 18 g | Vet: 17 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 0.5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kip / Wraps