Rode vruchten op brandewijn

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 citroen schoongeboend
  • 1 zakje gedroogd roodfruit 180 g
  • 150 g kristalsuiker
  • 500 ml brandewijn slijter

Instructies

  • Snijd de gele schil dun van de citroen.
  • Was de inmaakpot goed om.
  • Stop de vruchten met de suiker en de citroenschil in de pot en schenk er de brandewijn op.
  • Sluit de pot en laat hem minstens 6 weken op een donkere plek staan.
  • Schud de pot regelmatig.
  • Serveer de rode vruchten in glaasjes met een klein lepeltje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer ze bij desserts of maak de jus van eendenborst af met enkele lepels van deze vruchten.
Bewaren ca. 6 maanden,
na opening ca. 1 maand houdbaar
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cocktails / Koude Dranken
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken