Sinterklaasverrassingtaart met Strooigoed
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 75 g witte chocolade
- Boter om in te vetten
- Sinterklaaslekkernijen naar keuze
- Voor de speculaasroom:
- 500 ml melk
- ½ vanillestokje
- 100 g suiker
- 2 eidooiers
- 45 g maïzena
- 2 tl speculaaskruiden
Instructies
- Giet 450 ml van de melk in een pan.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
- Voeg zowel het stokje als het merg toe aan de melk en breng aan de kook.
- Meng de overgebleven melk met suiker en eidooiers in een kom.
- Klop goed door.
- Voeg de maïzena en speculaaskruiden toe en meng tot een glad papje.
- Verwijder het vanillestokje uit de kokende melk.
- Giet de helft van de hete melk al roerende op het suikermengsel.
- Roer goed door en giet dit mengsel terug in de pan met melk.
- Breng alles al roerend aan de kook.
- Laat 1-2 minuten zachtjes doorkoken.
- Giet de speculaasroom in een schaal en dek af met plasticfolie.
- Laat afkoelen en zet in de koelkast tot gebruik.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en vet een bakvorm in met boter.
- Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Leg bakpapier op het deeg en vul met blindbakvulling.
- Bak de bodem 15-20 minuten blind.
- Verwijder bakpapier en vulling, verlaag de temperatuur naar 180°C en bak nog 10-15 minuten.
- Laat afkoelen.
- Bestrijk de bladerdeegbodem met gesmolten witte chocolade.
- Klop de speculaasroom los en verdeel over de taart.
- Garneer met sinterklaaslekkernijen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij de zoete smaken van dit dessert.