Een prachtig gepresenteerde spinazieflan met goudbruine randen en een rijke groene binnenkant, geserveerd op een rustieke houten tafel. De flan is in elegante punten gesneden en gegarneerd met verse tuinkers. Vintage bestek, een linnen servet en een schaaltje geraspte Parmezaanse kaas completeren de uitnodigende presentatie. 🍃✨

Spinazieflan met Parmezaanse Kaas

Deze hartige spinazieflan met Parmezaanse kaas is een smaakvol gerecht dat perfect past als bijgerecht of lichte maaltijd.
Porties: 8
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1,5 kg spinazie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eieren
  • 50 g Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 eetlepel slagroom
  • Nootmuskaat
  • Zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Laat de spinazie al roerende slinken in een grote koekenpan met olijfolie.
  • Laat de spinazie uitlekken.
  • Klop de eieren los met Parmezaanse kaas, slagroom, nootmuskaat, zout en peper.
  • Meng de uitgelekte spinazie met het eimengsel.
  • Schep het spinaziemengsel in de beboterde bakvorm.
  • Plaats de vorm in een braadslede gevuld met heet water in de oven.
  • Bak de flan au bain-marie gedurende 30-40 minuten totdat het ei gestold is.
  • Laat het iets afkoelen, stort de flan en snijd deze in punten.
  • Garneer met tuinkers.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past uitstekend bij deze spinazieflan.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 8 g | Vet: 7 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Hartige taart / Tussengerecht
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst