Tarbot met Wilde Spinazie, Pastinaakstamppot en Beurre Blanc

Tarbot met wilde spinazie, stamppot van pastinaak en beurre blanc

Tarbot met Wilde Spinazie, Pastinaakstamppot en Beurre Blanc

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 moten tarbot à 80 gram
  • 200 gram tarbot afsnijdsel
  • 80 ml room
  • 25 gram ei
  • 100 gram wilde spinazie
  • 30 gram prei gewassen en fijngesneden
  • 30 gram bospeen geschild en fijngesneden
  • Peper & zout

Ingrediënten voor de stamppot van pastinaak:

  • 150 gram pastinaak geschild en fijngesneden
  • 150 gram aardappels geschild en fijngesneden
  • 50 ml room
  • Peper & zout

Ingrediënten voor de beurre blanc:

  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 50 ml wijnazijn
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 100 gram boter in blokjes gesneden

Instructies

Voor de stamppot:

  • Doe de pastinaak en aardappel in een passende stoomovenpan met gaatjes en stoom gedurende 10 minuten op 100°C.
  • Stamp de aardappelen en pastinaak met de room tot een stamppot en breng op smaak met peper en zout.
  • Houd warm.

Voor de beurre blanc:

  • Breng azijn, wijn en sjalotjes aan de kook.
  • Laat inkoken tot bijna alle vocht verdampt is.
  • Voeg de crème fraîche toe en roer tot opgenomen.
  • Haal van het vuur en roer geleidelijk de boterblokjes erdoor tot de saus bindt en glanst.
  • Houd warm.

Voor de tarbot:

  • Doe spinazie in een stoomovenpan met gaatjes en plaats in de stoomoven.
  • Doe prei en wortel in een andere stoomovenpan en plaats bij de spinazie.
  • Stoom gedurende 1 minuut op 100°C.
  • Spoel de groenten onder koud water en laat uitlekken.
  • Pureer het tarbot afsnijdsel met room, eiwit, peper en zout kort in een blender.
  • Spatel de gestoomde prei en wortel door de farce.
  • Kruid de vismoten met peper en zout, leg een portie farce op elke moot, verpak in spinaziebladeren en plaats in een stoomovenpan.
  • Stoom gedurende 9 à 10 minuten op 85°C.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertips:

Serveer de tarbot met wilde spinazie, pastinaakstamppot en overgoten met de beurre blanc.
 

Wijnadvies:

Deze rijke en romige tarbot combineert goed met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 576 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 41 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij