Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 moten tarbot à 80 gram
- 200 gram tarbot afsnijdsel
- 80 ml room
- 25 gram ei
- 100 gram wilde spinazie
- 30 gram prei gewassen en fijngesneden
- 30 gram bospeen geschild en fijngesneden
- Peper & zout
Ingrediënten voor de stamppot van pastinaak:
- 150 gram pastinaak geschild en fijngesneden
- 150 gram aardappels geschild en fijngesneden
- 50 ml room
- Peper & zout
Ingrediënten voor de beurre blanc:
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 50 ml wijnazijn
- 1 eetlepel crème fraîche
- 100 gram boter in blokjes gesneden
Instructies
Voor de stamppot:
- Doe de pastinaak en aardappel in een passende stoomovenpan met gaatjes en stoom gedurende 10 minuten op 100°C.
- Stamp de aardappelen en pastinaak met de room tot een stamppot en breng op smaak met peper en zout.
- Houd warm.
Voor de beurre blanc:
- Breng azijn, wijn en sjalotjes aan de kook.
- Laat inkoken tot bijna alle vocht verdampt is.
- Voeg de crème fraîche toe en roer tot opgenomen.
- Haal van het vuur en roer geleidelijk de boterblokjes erdoor tot de saus bindt en glanst.
- Houd warm.
Voor de tarbot:
- Doe spinazie in een stoomovenpan met gaatjes en plaats in de stoomoven.
- Doe prei en wortel in een andere stoomovenpan en plaats bij de spinazie.
- Stoom gedurende 1 minuut op 100°C.
- Spoel de groenten onder koud water en laat uitlekken.
- Pureer het tarbot afsnijdsel met room, eiwit, peper en zout kort in een blender.
- Spatel de gestoomde prei en wortel door de farce.
- Kruid de vismoten met peper en zout, leg een portie farce op elke moot, verpak in spinaziebladeren en plaats in een stoomovenpan.
- Stoom gedurende 9 à 10 minuten op 85°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertips:
Serveer de tarbot met wilde spinazie, pastinaakstamppot en overgoten met de beurre blanc.Wijnadvies:
Deze rijke en romige tarbot combineert goed met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 576 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 41 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g