Temaki Sushi met Rosbief en Cocktailgarnalen
Maak je sushi-ervaring compleet met zelfgemaakte temaki sushi. Geniet van krokante nori, frisse waterkers en heerlijke vullingen van rosbief en cocktailgarnalen!
Equipment
- Pan voor sushirijst
Ingrediënten
- 250 g sushirijst
- 3 eetlepels rijstazijn
- 1 eetlepel suiker
- 2 theelepels zout
- 3 stengels bleekselderij
- 100 g rosbief vleeswaar
- 32,5 g zakje waterkers
- 125 g cocktailgarnalen
- 1 pakje nori-vellen
- 1 eetlepel wasabipasta
- 4 eetlepels Japanse sojasaus
Instructies
- Kook de sushirijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Meng de rijstazijn, suiker en zout in een kommetje en roer goed door.
- Besprenkel de gekookte rijst met het azijnmengsel terwijl je het voorzichtig omschept met een spatel.
- Laat de rijst volledig afkoelen.
- Schil de bleekselderij met een dunschiller, snijd in stukken van ca.
- 5 cm en snijd deze in dunne reepjes.
- Snijd de rosbief in reepjes en pluk de blaadjes waterkers van de takjes.
- Verwijder het staartje van 10 cocktailgarnalen.
- Spreid de nori-vellen uit en verdeel een diagonaal 'reepje' rijst over elk vel, waarbij je de randen vrijhoudt.
- Bestrijk de randen met wasabipasta.
- Leg op 5 nori-vellen elk 3 cocktailgarnalen (met het staartje omhoog) en de reepjes bleekselderij.
- Leg op de overige 5 vellen reepjes rosbief en blaadjes waterkers.
- Rol de nori-vellen tot hoorntjes, waarbij de vulling aan één kant iets uitsteken mag.
- Leg de temaki sushi op een schaal en serveer direct met een schaaltje Japanse sojasaus voor de dipsaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de delicate smaken van temaki sushi.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 15 g | Vet: 5 g | Zout: 2 g