Thaise Rode Curry met Pittig Gekruide Tahu Reepjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Ingrediënten voor de Rode Curry:

  • 3 rode chilipepers
  • 3 tenen knoflook
  • 2 stengels citroengras
  • 3 limoenbladeren of limoenrasp
  • 2 cm verse gember
  • 1 sjalot
  • 1 el korianderzaadjes
  • 1 tl zout

Overige Ingrediënten:

  • 2 pakjes Alpro® soya Reepjes pittig gekruid tahu
  • 1 bloemkool
  • 1 blik kokosmelk
  • 30 g cashewnoten
  • 1 bosui
  • 200 g pandan rijst

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de curry in een blender en mix tot een fijne pasta.
  • Breng een ruime pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Voeg, wanneer het water kookt, de pandan rijst toe en kook deze 8 minuten.
  • Giet de rijst af en laat vervolgens 8 minuten staan met het deksel op de pan.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en bak ze in 2 eetlepels olie goudbruin.
  • Voeg 1 eetlepel currypasta toe aan de bloemkool en bak het geheel 2 minuten.
  • Voeg de Alpro® soya reepjes en de kokosmelk toe, dek de pan af met het deksel en laat het sudderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de curry met de pandan rijst, gehakte cashewnoten en gesnipperde bosui.

Tips:

Pas de hoeveelheid currypasta aan naar eigen pittigheidsvoorkeur. Garneer met verse koriander voor extra smaak. Voeg groene groenten zoals sugar snaps toe voor extra kleur en voedingsstoffen.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 12 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Hoofdgerechten / Vleesvervangers
Land van herkomst Thailand
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch