Traditionele Erwtensoep met Ham en Spekblokjes
Een klassieke, rijkgevulde erwtensoep met ham, spekblokjes en heerlijke kruiden. Perfect voor koude winterdagen en ultiem comfortfood!
Ingrediënten
- 1 ui
- 250 g Silvo spliterwten
- 1 l water
- 150 g gesneden panklare soepgroenten
- 3 bouillonblokjes
- ±100 g spekblokjes
- ±100 g hamblokjes
- ½ eetlepel Silvo Selderieblad
- ½ eetlepel Silvo Bieslook
- Silvo Zwarte peper naar smaak
- Silvo Nootmuskaat Gemalen naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Pel en snijd de ui klein.
- Was de spliterwten grondig.
- Breng de spliterwten, ui en 1 liter koud water aan de kook in een grote soeppan.
- Laat de soep 45-50 minuten zachtjes koken in een gesloten pan en roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
- Voeg de soepgroenten, bouillonblokjes, spekblokjes en hamblokjes toe aan de soep.
- Laat de soep nog 20 minuten zachtjes koken terwijl je af en toe roert.
- Roer het selderieblad, bieslook, zwarte peper en nootmuskaat door de soep.
- Breng eventueel verder op smaak met zout.
- Serveer de soep warm in diepe kommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de erwtensoep met stevig roggebrood en een dikke plak katenspek voor een authentieke wintermaaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Gris of een frisse Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze stevige erwtensoep.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 22 g | Vet: 14 g | Zout: 3 g | Sugar: 5 g