50 Soesjes

50 Soesjes

Porties: 50 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram water
  • 100 gram melk
  • Mespuntje zout
  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 150/200 gram eieren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op ongeveer 220/230°C.
  • Breng het water en de melk met een mespuntje zout en boter bijna aan de kook totdat de boter is gesmolten.
  • Haal de pan van het vuur en roer de gezeefde bloem erdoor.
  • Zet de pan terug op een klein vuur en blijf roeren totdat de bloem gaar is, dit duurt ongeveer 3 tot 5 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en voeg beetje bij beetje de eieren toe.
  • Blijf goed roeren na elke toevoeging.
  • Zorg ervoor dat het deeg niet te dun wordt; het mag net van de spatel aflopen.
  • Doe het deeg in een spuitzak met een klein rond mondje.
  • Spuit het deeg op een ingevette bakplaat.
  • Zorg voor voldoende ruimte tussen de soesjes.
  • Bak de soesjes in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 tot 25 minuten.
  • Plaats de bakplaat in het midden van de oven.
  • Vul de soesjes naar eigen keuze.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Gebak