Aalbessengelei

Aalbessengelei

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aalbessen
  • 500 gram geleisuiker
  • 3 eetlepels port

Instructies

  • Breng de aalbessen aan de kook met 2 eetlepels water en kook ze gedurende 20 minuten.
  • Leg een schone theedoek in een zeef en giet het mengsel erdoorheen, zodat je het sap opvangt.
  • Druk goed op de doek om het laatste sap uit de bessen te krijgen.
  • Breng dit sap aan de kook met 500 gram suiker per 4 deciliter sap.
  • Kook het mengsel gedurende 4 minuten goed door.
  • Roer vervolgens de port erdoor.
  • Giet de hete gelei in schone glazen potten.
  • Laat de potten afkoelen en bewaar de aalbessengelei in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze heerlijke aalbessengelei is perfect als spread op brood, als toevoeging aan desserts, of als smaakmaker bij kaas. Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodbeleg / Fruit
Land van herkomst Nederland