Aardappel-ansjovisschotel

Aardappel ansjovisschotel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 blikjes ansjovisfilets elk 46 g
  • 3 uien
  • 1 pak aardappelschijfjes 700 g
  • 1 flesje kookroom light, 250 ml
  • 2 eieren
  • 3 theelepels knoflook tube à 75 g
  • ½ potje bieslook diepvries, à 50 g
  • 500 g broccoli
  • 1 tomaat

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Pel en snijd de uien in ringen.
  • Laat de ansjovis uitlekken en snijd deze in stukjes.
  • Leg de aardappelschijfjes en ui in een ovenschaal.
  • Verdeel de stukjes ansjovis erover.
  • Klop de kookroom met eieren en knoflook los.
  • Voeg de bieslook, zout en peper toe en meng goed.
  • Schenk het roommengsel over de aardappels in de ovenschaal.
  • Bak de schotel in het midden van de oven gedurende 20 minuten, totdat deze gaar en goudbruin is.
  • Maak intussen de broccoli schoon en snijd deze in stukjes.
  • Kook de broccoli in ongeveer 8 minuten beetgaar.
  • Maak de tomaat schoon en snijd deze in blokjes.
  • Giet de broccoli af en schep de tomaatblokjes erdoor.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de Aardappel-Ansjovisschotel met de broccoli aan de zijkant.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Vis