Aardappel garnalensoep met gebakken visblokjes
Aantal porties:
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 25 gram boter
- 1 ui (schoongemaakte en kleingesneden)
- 2 theelepels paprikapoeder
- 750 gram aardappels (geschilde en in blokjes gesneden )
- 7 ½ dl visbouillon (of water)
- 2 dl melk
- 150 gr geraspte belegen kaas
- 250 gr gepelde garnalen
- zout (peper)
- 750 gram schelvisfilet (of kabeljauwfilet / in blokjes gesneden )
- 4 eetlepels bloem
- ½ dl olijfolie (of zonnebloemolie)
Bereidingswijze:
- Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten.
- Roer de bloem door het uimengsel.
- Voeg de blokjes aardappel en de visbouillon of het water toe en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat alles onder nu en dan doorroeren ± 20 minuten zachtjes koken tot de blokjes aardappel volkomen gaar zijn.
- Roer de melk, de geraspte kaas en de garnalen door de soep.
- Maak de soep op smaak met wat zout en peper en laat haar nog 10 minuten zachtjes koken.
- Bak intussen de visblokjes.
- Bestrooi de blokjes vis met wat zout en peper en wentel ze door de bloem.
- Verhit de olie in een koekepan, bak hierin de visblokjes rondom lichtbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Roer de blokjes gebakken vis voorzichtig door de soep en laat alles door en door warm worden.
- Serveer deze dikke, gebonden soep als complete maaltijd.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept