Aardappel gevuld met Zeebrugse garnalen

Aardappel gevuld met Zeebrugse garnalen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 grote aardappels
  • 500 g Zeebrugse garnalen
  • 2 verse tomaten
  • 250 g zure room
  • 250 g gerookt spek
  • Verse bieslook
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Verwijder het pantser van de garnalen.
  • Schrob vier grote aardappelen schoon en kook ze gaar in de schil.
  • Wikkel elke aardappel in aluminiumfolie en snijd de knollen bijna volledig doormidden.
  • Verwijder de huid en zaden van de tomaten en hak het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd het spek in fijne blokjes en bak deze in een pan tot ze krokant zijn.
  • Bestrooi het spek met fijngeknipte bieslook.
  • Vul de aardappelen met een royale lepel zure room.
  • Garneer met handgepelde Zeebrugse garnalen, tomatenblokjes en spek.
  • Kruid het geheel met peper en zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze luxe gevulde aardappelen als een elegant hoofdgerecht of als verfijnd bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vis