aardappelgratin

Aardappelgratin uit de Slowcooker

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • 125 gram ui
  • 3 gesneden bosuitjes
  • 50 gram boter
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • ¼ theelepel zout
  • 125 ml melk
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 gram geraspte kaas

Instructies

  • Leg de helft van de aardappelschijfjes in de slowcooker.
  • Verdeel hierover de helft van de uien, bosui, boter en nootmuskaat.
  • Herhaal de lagen.
  • Laat het geheel gedurende 7 uur op de laagste stand garen.
  • Aan het eind van de kooktijd:
  • Maak een glad papje van de bloem en melk en breng dit aan de kook op het fornuis.
  • Voeg de geraspte kaas toe en blijf roeren tot de saus een mooi dik en glad geheel vormt.
  • Giet de kaassaus over de aardappelen in de slowcooker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke aardappelgratin als bijgerecht bij vlees, vis, en bijvoorbeeld broccoli en bloemkool.
Serveer het gerecht als smakelijk en vullend hoofdgerecht of als bijdrage aan een feestelijke maaltijd. Eet smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Slowcooker
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch