Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 600 gram aardappels
- 500 gram ui
- 3 eieren
- Peper
- Zout
- Nootmuskaat
- Knoflook
- Melk
- 2 eetlepels room
- Eventuele gehakte kruiden
- 2 eetlepels geraspte kaas poederkaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op ongeveer 200°C.
- Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
- Kook de aardappelen gaar en maak er een puree van met 1 ei, melk, peper, zout en nootmuskaat.
- Zorg dat de puree redelijk dik blijft.
- Bak de uien aan tot ze goudgeel gekleurd zijn.
- Kook eventuele groenten tot ze bijna beetgaar zijn.
- Doe de puree in de ovenschaal en bedek de bodem en de randen ermee.
- Voeg dan de uien en eventuele groenten toe.
- Klop de 2 eieren los met de kaas, room, eventuele kruiden, peper, zout en knoflook.
- Giet dit mengsel over de aardappelen en uien in de ovenschaal.
- Zet het geheel ongeveer 35 minuten in de oven.
- Houd het goed in de gaten, omdat oventijden kunnen variëren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de schotel met een frisse salade.
Experimenteer met verschillende groenten en kruiden naar smaak. De kaastopping geeft een heerlijke smaak aan dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 74 g | Protein: 23 g | Vet: 19 g