Aardappel groenteschotel

Aardappel groenteschotel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram aardappels
  • 500 gram ui
  • 3 eieren
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat
  • Knoflook
  • Melk
  • 2 eetlepels room
  • Eventuele gehakte kruiden
  • 2 eetlepels geraspte kaas poederkaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op ongeveer 200°C.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
  • Kook de aardappelen gaar en maak er een puree van met 1 ei, melk, peper, zout en nootmuskaat.
  • Zorg dat de puree redelijk dik blijft.
  • Bak de uien aan tot ze goudgeel gekleurd zijn.
  • Kook eventuele groenten tot ze bijna beetgaar zijn.
  • Doe de puree in de ovenschaal en bedek de bodem en de randen ermee.
  • Voeg dan de uien en eventuele groenten toe.
  • Klop de 2 eieren los met de kaas, room, eventuele kruiden, peper, zout en knoflook.
  • Giet dit mengsel over de aardappelen en uien in de ovenschaal.
  • Zet het geheel ongeveer 35 minuten in de oven.
  • Houd het goed in de gaten, omdat oventijden kunnen variëren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de schotel met een frisse salade.
Experimenteer met verschillende groenten en kruiden naar smaak. De kaastopping geeft een heerlijke smaak aan dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 74 g | Protein: 23 g | Vet: 19 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Ovenschotel
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch