Aardappel groenteschotel
Aantal porties:
Calorieën 550kcal
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
- 600 gram aardappels
- 500 gram ui
- 3 ei
- peper
- zout
- nootmuskaat
- knoflook
- melk
- 2 eetlepel room
- evt kruiden (gehakte)
- 2 eetlepel geraspte kaas (poederkaas)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op ca 200°C. Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
- Kook de aardappelen gaar en maak er een puree van met 1ei, melk en peper, zout nootmuskaat.
- Laat de puree redelijk dik.
- Bak de uien aan totdat ze goudgeel gekleurd zijn.
- Evt groenten afkoken tot ze bijna beetgaar zijn.
- Doe de puree in de ovenschaal en bedek de bodem en de randen met de puree.
- Voeg dan de uien/groenten toe.
- Klop de 2 eieren los met de kaas, room,evt kruiden, peper en zout en de knoflook.
- Doe dit nu in de ovenschaal en zet dit voor ca 35 min in de oven.
- Hou dit zelf in de gaten omdat elke oven kan verschillen.
- Lekker met een frisse salade.
Voedingswaarden:
Calorieën: 550 kcalkoolhydraten: 74 gEiwit: 23 gVet: 19 g
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept