Aardappel groentesoep met rookworst
Equipment
- soeppan
Ingrediënten
- 1½ eetlepel olijfolie traditioneel
- 2 uien gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 1 rode paprika in stukjes
- 1 groene paprika in stukjes
- 200 g aardappelschijfjes
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 pot Basis voor groentesoep Maggi
- 1 blik tomatenpuree à 70 g
- 1 magere rookworst in plakjes
Instructies
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui met de knoflook al omscheppend gedurende 5 minuten op halfhoog vuur.
- Voeg de rode en groene paprika, en de aardappelschijfjes toe.
- Bak ze al omscheppend 5 minuten mee.
- Voeg het paprikapoeder en de gemalen komijn toe.
- Schep alles goed om.
- Schenk de basis voor groentesoep en 1½ liter water erbij.
- Voeg de tomatenpuree toe.
- Breng alles aan de kook en laat de soep 10 minuten koken.
- Schep de rookworst erdoor en warm de soep nog kort door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de soep met warm stokbrood en gezouten boter.
Wijnadvies: Duc de Termes, rosé, Frankrijk.
Bij deze slanke soep is het lekker om hooguit 3 sneetjes stokbrood, dun besmeerd met boter, te eten voor een lichte maaltijd.