Aardappel groentesoep met rookworst

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • soeppan

Ingrediënten

  • eetlepel olijfolie traditioneel
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 groene paprika in stukjes
  • 200 g aardappelschijfjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 pot Basis voor groentesoep Maggi
  • 1 blik tomatenpuree à 70 g
  • 1 magere rookworst in plakjes

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui met de knoflook al omscheppend gedurende 5 minuten op halfhoog vuur.
  • Voeg de rode en groene paprika, en de aardappelschijfjes toe.
  • Bak ze al omscheppend 5 minuten mee.
  • Voeg het paprikapoeder en de gemalen komijn toe.
  • Schep alles goed om.
  • Schenk de basis voor groentesoep en 1½ liter water erbij.
  • Voeg de tomatenpuree toe.
  • Breng alles aan de kook en laat de soep 10 minuten koken.
  • Schep de rookworst erdoor en warm de soep nog kort door.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de soep met warm stokbrood en gezouten boter.
Wijnadvies: Duc de Termes, rosé, Frankrijk.
Bij deze slanke soep is het lekker om hooguit 3 sneetjes stokbrood, dun besmeerd met boter, te eten voor een lichte maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep