Aardappel-Groentetajine met Abrikozen en Saffraan

Porties: 4
Bereidingstijd: 2 uur 15 minuten
Total time 2 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 bosje bospeen
  • 2 paprika's
  • 200 g sperziebonen
  • 400 g aardappels
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 g gewelde abrikozen
  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 1 theelepel ketoembar gemalen koriander
  • 1 kaneelstokje
  • 5 kruidnagels
  • 1 theelepel honing

Instructies

  • Snipper de uien grof.
  • Verwijder het groen tot op een klein stukje van de worteltjes.
  • Schil de worteltjes met een dunschiller.
  • Was de paprika's, halveer ze en verwijder de zaadlijsten.
  • Snijd de paprika's in grote stukken.
  • Maak de sperziebonen schoon en was ze.
  • Boen de aardappels onder koud stromend water schoon en snijd ze in stukken.
  • Verhit de olijfolie in een grote braadpan.
  • Fruit de ui en voeg dan de andere groenten toe.
  • Voeg zoveel water toe dat alle groenten net niet onderstaan.
  • Voeg de gewelde abrikozen, saffraan, ketoembar, kaneelstokje, kruidnagels en honing toe.
  • Breng alles aan de kook.
  • Stoof de groenten met het deksel schuin op de pan op zacht vuur (met vlamverdeler) in ongeveer 2 uur gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als je dit gerecht als apart hoofdgerecht wilt serveren, kun je 4 hardgekookte eieren in stukken gesneden kort meewarmen.

Voedingswaarden

Calories: 295 kcal | koolhydraten: 46 g | Protein: 6 g | Vet: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stoofpot
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch