Aardappel kaaskroketten
Aantal porties:
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 kg aardappels
- 2 eierdooiers
- 50 g boter
- zout
- peper
- mespunt nootmuskaat
- scheutje sherry
- 100 g Parmezaanse kaas (versgeraspte )
- mespunt mosterd
- 2 eetlepel(s) gehakte peterselie
- bloem ( gemengd met wat zout en peper)
- ei (geklopt met een beetje melk)
- paneermeel
Bereidingswijze:
Maak een dag van tevoren !
- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in gelijke stukken.
- Kook ze gaar met wat zout en giet ze af.
- Leg een deksel op de pan met aardappelen en laat ze op laag vuur even drogen; roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
- Pureer de aardappelen met de eierdooiers, boter, zout en peper.
- Roer hierdoor nootmuskaat, sherry, parmezaanse kaas, mosterd en peterselie.
- De puree moet stevig zijn.
- Door te lang mixen wordt de puree kleverig; in dat geval met de hand wat bloem erdoor kneden.
- De puree indien nodig nog op smaak brengen en er rolletjes van 13 x 5 cm van vormen.
- Wentel deze eerst door de bloem, dan door het geklopte ei en vervolgens door het paneermeel.
- Leg ze tot gebruik op een blad, dek ze af met huishoudfolie en leg ze een nacht in de koelkast.
- Bak de kroketten goudbruin in frituurolie (185 °C).
- Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept