Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 gram aardappels
- 3 groentebouillontabletten
- 3 eetlepels kervel
- 2 eetlepels zure room
- Versgemalen peper
Instructies
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze in 4 dl water met de groentebouillontabletten gedurende ± 20 minuten gaar.
- Pureer de aardappelen en het kookvocht met een (staaf)mixer en roer er de kervel en zure room doorheen.
- Breng de soep op smaak met versgemalen peper.
- Bereidingswijze voor de magnetron:
- Doe de aardappelen met 1/2 dl water in een schaal en kook ze afgedekt in ± 4 minuten op vol vermogen gaar.
- Voeg het groentebouillontablet, 4 dl kokend water, de kervel en de zure room toe en pureer de soep.
- Geniet van deze heerlijke aardappel-kervelsoep die snel en eenvoudig te bereiden is!
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het warm en eventueel met een snufje extra versgemalen peper naar smaak.