Aardappel kippensoep
Aantal porties:
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
- 1 kg aardappels ( vastkokend)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook (gesnipperd)
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 theelepel koriander (gemalen )
- 1 theelepel komijn (gemalen )
- mespunt kaneelpoeder (gemalen )
- 1 pot basis voor kippensoep met kipfilet
- 2 kipfilets (in stukjes)
- 1 blik kikkererwten (uitgelekt)
- peper
- zout
- 4 trostomaten (in stukjes)
- 2 eetlepels peterselie (verse fijngehakt)
Bereidingswijze:
- Snij de aardappels in stukken.
- Verhit de olie en fruit de ui met de knoflook.
- Voeg de pompoen met de koriander, komijn en kaneelpoeder toe en bak alles omscheppend 5 minuten.
- Voeg de bouillon met 3 potten water, de kipfilets en peper en zout naar smaak toe en breng alles aan de kook.
- Kook de aardappel en de kip in ± 15 minuten gaar.
- Schep de kikkererwten en de tomaten erdoor en kook de soep nog 5 minuten door.
- Breng de soep op smaak met peper en zout en schep hem in kommen.
- Garneer met de peterselie.
Tips
Lekker met Turks brood.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept