aardappel Kippensoep

Aardappel kippensoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • Mespunt gemalen kaneelpoeder
  • 1 pot basis voor kippensoep met kipfilet
  • 2 kipfilets in stukjes
  • 1 blik kikkererwten uitgelekt
  • Peper
  • Zout
  • 4 trostomaten in stukjes
  • 2 eetlepels verse peterselie fijngehakt

Instructies

  • Snijd de aardappels in stukken.
  • Verhit de olijfolie en fruit de ui met de knoflook.
  • Voeg de aardappelschijfjes toe, samen met de gemalen koriander, komijn en kaneelpoeder.
  • Bak alles omscheppend gedurende 5 minuten.
  • Voeg de basis voor kippensoep met kipfilet, kipfilets, peper en zout naar smaak toe.
  • Breng alles aan de kook.
  • Kook de aardappels en kipfilet in ± 15 minuten gaar.
  • Schep de kikkererwten en de tomatenstukjes erdoor en kook de soep nog 5 minuten door.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout en schep het in kommen.
  • Garneer de soep met fijngehakte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de aardappel-kippensoep met Turks brood voor een complete maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kip / Soep