Aardappel kipsalade met tandoorisaus

Aardappel kipsalade met tandoorisaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram vastkokende aardappels
  • Zout
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • eetlepels tandoorikruiden
  • 1 beker Griekse yoghurt 150 ml, Fage
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 gram gebraden kipfilet in dikke plakken / vleeswaren
  • ½ rode paprika
  • Verse munt
  • Verse koriander
  • 1 komkommer
  • 2 bosuitjes

Instructies

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in 8 partjes.
  • Kook ze in een pan met weinig water en zout gedurende ca.
  • 10 minuten beetgaar.
  • Pel de ui en snipper deze heel fijn.
  • Verhit in een steelpan de olie en fruit de ui hierin zachtjes glazig in ongeveer 2 minuten.
  • Pers het teentje knoflook erboven uit en roer de tandoorikruiden erdoor.
  • Bak dit mengsel ca.
  • 1 minuut zachtjes mee.
  • Doe het uienmengsel over in een kom en roer de Griekse yoghurt en het citroensap erdoor.
  • Spoel de aardappelen in een vergiet onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
  • Snijd de kip in reepjes en halveer deze.
  • Maak de paprika schoon, was hem en snijd hem in kleine blokjes.
  • Knip de munt en de koriander fijn.
  • Schep de aardappelen, kip, paprika en kruiden door de tandoorisaus en breng het geheel op smaak met zout.
  • Zet dit tot gebruik in de koelkast.
  • Was de komkommer, snijd een halve komkommer in dunne plakjes en halveer de andere helft in de lengte, verwijder de pitjes en snijd hem in kleine blokjes.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
  • Schep de komkommerblokjes en de helft van de bosui-ringetjes door de salade.
  • Doe de salade over in een slaschaal, leg de komkommerplakjes langs de rand en strooi de rest van de bosui-ringetjes erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer er geroosterde (shoarma)broodjes bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Salade