Aardappel met knoflookmayonaise

Aardappel met knoflookmayonaise

Recept categorie(ën) Groenten, Salade
Dieët Vegetarisch
Aantal porties: 4 personen

Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Benodigdheden:

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Schil de aardappels.
  • Pel de knoflook en doe het in de pers.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Doe de mayonaise in een kom.
  • Roer de knoflook uit de knijper, de kappertjes en het paprikapoeder er doorheen.
  • Kook de hele aardappels in circa 20 minuten gaar.
  • Giet ze af en stoom ze droog. Laat de aardappels afkoelen.
  • Snijd ze tweemaal in de lengte door, zodat er 8 aardappel parten ontstaan.
  • Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de stukken aardappel snel aan alle kanten knapperig en lichtbruin.
  • Leg de aardappel­parten in een schaaltje en bestrooi ze met enkele korrels zeezout en peterselie.
  • De aardappelparten worden in de mayonaise gedoopt.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept