Aardappel met knoflookmayonaise

Aardappel met knoflookmayonaise

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 vastkokende aardappels
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 75 ml olijfolie
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • Zout

Instructies

  • Schil de aardappels zorgvuldig.
  • Pel de knoflook en pers deze in een kom.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Voeg de mayonaise toe aan de kom en meng deze met de geperste knoflook, kappertjes en paprikapoeder.
  • Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Giet ze af en stoom ze droog.
  • Laat de aardappels vervolgens afkoelen.
  • Snijd de afgekoelde aardappels tweemaal in de lengte door, waardoor je 8 krokante aardappelpartjes krijgt.
  • Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelstukjes snel aan alle kanten tot ze knapperig en lichtbruin zijn.
  • Schik de krokante aardappelpartjes in een mooi schaaltje en bestrooi ze met een paar korrels zeezout en de fijngehakte peterselie.
  • Dompel de aardappelpartjes genereus in de knoflookmayonaise en geniet van de perfecte combinatie van krokant, romig en hartig.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze verleidelijke aardappelpartjes als smaakvolle bijgerecht en laat je gasten zich tegoed doen aan de heerlijke knoflookmayonaise!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch