Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 500 gram zoete aardappels
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel komijnzaad
- 0.5 theelepel ketoembar
- Zout
Instructies
- Schil de zoete aardappels en snijd ze in dunne plakjes.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit het komijnzaad gedurende 1 minuut, regelmatig roerend.
- Voeg de zoete aardappelplakjes en de ketoembar toe, bak ze gedurende 5 minuten op hoog vuur en blijf goed omscheppen.
- Verminder de hitte en laat de aardappels in ongeveer 15 minuten goudbruin en knapperig gaar bakken.
- Schep ze tussendoor een paar keer om voor een gelijkmatige bereiding.
- Bestrooi de aardappels met een snufje zout vlak voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt de zoete aardappels vervangen door eenzelfde hoeveelheid stevige gewone aardappels voor een andere smaakbeleving.
Serveer deze krokante aardappels als smakelijk bijgerecht, perfect in combinatie met gebakken kabeljauwfilet en knapperige sperzieboontjes.
Serveer deze krokante aardappels als smakelijk bijgerecht, perfect in combinatie met gebakken kabeljauwfilet en knapperige sperzieboontjes.