Aardappel met peultjes
Hoewel dit gerecht heel bijzonder en exotisch smaakt, is het toch betrekkelijk eenvoudig te bereiden dankzij de kant en klare masala marinade, waarin een groot aantal verse kruiden en specerijen in een uitgebalanceerde samenstelling zijn bijeengebracht. Dit gerecht leent zich voor gebruik als groentegerecht bij een groot aantal hoofdgerecht.
Aantal porties:
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
- 2 theelepel Exotimex Knoflook
- 2 eetlepel(s) Faja Lobi Kip in Masala (marinade)
- ½ stuk Madam Jeanette peper
- 2 middelgrote aardappelen
- ¼ ui
- mespunt gemalen komijnzaad
- 1½ kopje water
- 60 gram peultjes
- 8 eetlepel(s) olie
- ½ theelepel tomatenpuree
- zout
Bereidingswijze:
- Aardappelen schillen en in dunne plakjes snijden.
- Olie verhitten, de aardappelen hierin lichtbruin bakken en daarna afscheppen.
- Ui, knoflook en peper lichtbruin fruiten vervolgens de reeds bereide aardappelen, tomatenpuree, de Kip in Masala (marinade), komijn en de peultjes hieraan toevoegen, het geheel goed omscheppen en enkele minuten roerbakken.
- Tenslotte water toevoegen en 20 minuten laten sudderen; zout naar smaak toevoegen.
Tips
Serveertip: Serveren met Kotomisi Rijst, Surinaams Puntje.
Variatietip: Gebruik eens Kouseband in plaats van peultjes.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept