Aardappel Mouseline

Aardappel mouseline

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1,2 kg aardappels panklaar
  • 250 gram room
  • 40 gram olijfolie extra vierge
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Kook de aardappels met een vleugje intuïtie.
  • Haal de panklare aardappels uit de vacuümverpakking en plaats ze in de pan.
  • Spoel ze af met koud water.
  • Zet de aardappelen voor de helft onder water.
  • Voeg zout toe, zodat het water zo zout is als zeewater.
  • Proef dit.
  • Breng het geheel met het deksel erop aan de kook.
  • Zet het vuur zo laag dat het rustig doorkookt.
  • Laat de aardappelen rustig gaar koken.
  • Prik met een vleesvork om te controleren of de aardappelen gaar zijn.
  • Let op dat ze niet te gaar worden, anders nemen ze te veel vocht op en wordt de puree te slap.
  • Giet al het water af als de aardappelen gaar zijn.
  • Laat de aardappelen met de deksel er nog op ongeveer 10 minuten nagaren.
  • Pureer de aardappelen met de pureeknijper.
  • Controleer het gewicht; het moet nog steeds 1 kilo zijn om de verhouding met het vocht juist te houden.
  • Doe de puree in de kom van de Robot Coupe en voeg al draaiend de room en olijfolie toe.
  • Breng de puree op smaak met versgemalen peper en zout, naar eigen voorkeur.
  • Laat de puree niet te lang draaien om taaiheid te voorkomen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Koel de mouseline snel terug en bewaar deze voor later gebruik.
Geniet van deze luchtige en smaakvolle Aardappel Mouseline als bijgerecht voor een verfijnde culinaire ervaring!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch