Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Robot Coupe
Instructies
- Kook de aardappels met een vleugje intuïtie.
- Haal de panklare aardappels uit de vacuümverpakking en plaats ze in de pan.
- Spoel ze af met koud water.
- Zet de aardappelen voor de helft onder water.
- Voeg zout toe, zodat het water zo zout is als zeewater.
- Proef dit.
- Breng het geheel met het deksel erop aan de kook.
- Zet het vuur zo laag dat het rustig doorkookt.
- Laat de aardappelen rustig gaar koken.
- Prik met een vleesvork om te controleren of de aardappelen gaar zijn.
- Let op dat ze niet te gaar worden, anders nemen ze te veel vocht op en wordt de puree te slap.
- Giet al het water af als de aardappelen gaar zijn.
- Laat de aardappelen met de deksel er nog op ongeveer 10 minuten nagaren.
- Pureer de aardappelen met de pureeknijper.
- Controleer het gewicht; het moet nog steeds 1 kilo zijn om de verhouding met het vocht juist te houden.
- Doe de puree in de kom van de Robot Coupe en voeg al draaiend de room en olijfolie toe.
- Breng de puree op smaak met versgemalen peper en zout, naar eigen voorkeur.
- Laat de puree niet te lang draaien om taaiheid te voorkomen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Koel de mouseline snel terug en bewaar deze voor later gebruik.
Geniet van deze luchtige en smaakvolle Aardappel Mouseline als bijgerecht voor een verfijnde culinaire ervaring!
Geniet van deze luchtige en smaakvolle Aardappel Mouseline als bijgerecht voor een verfijnde culinaire ervaring!