Aardappel mouseline
Aantal porties:
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 1,2 kg aardappels (pan klaar)
- 250 gram Room
- 40 gram olijfolie (extra vierge)
- zout
- peper
Bereidingswijze:
- Kook de aardappelen met “gevoel”.
- Koken van aardappelen.
- Haal de panklare aardappelen uit de vacuümverpakking en doe ze in de pan.
- Spoel ze met koud water.
- Zet de aardappelen voor de helft onder water.
- oeg het zout toe, zodat het water zo zout als zeewater is. Proef dit.
- Breng het geheel met de deksel erop aan de kook.
- Draai het gas zo laag dat het rustig door kookt.
- Laat de aardappelen rustig gaar koken.
- Prik met een vleesvork of de aardappelen gaar zijn.
- Als de aardappelen te gaar worden nemen ze teveel vocht op en wordt je puree te slap!
- Als de aardappelen gaar zijn al het water af gieten.
- Laat de aardapppelen met de deksel er nog op ca. 10 minuten nagaren.
- Pureer de aardappelen met de pureeknijper.
- Weeg nu of je nog 1 kilo hebt. (anders klopt de verhoudingmet het vocht niet)
- Doe de puree in de bekken van de Robot coupe en doe de room en de olie al draaiend bij de puree.
- Breng de puree lekker hoog op smaak met vers gemalen peper en zout.
- Laat de puree niet te lang draaien dan wordt hij taai.
- Terugkoelen en bewaren.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept