Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 600 g aardappels geschild en in plakjes van ca 2 cm dik
- 500 g bospeen geschrapt en in plakjes
- 400 g kabeljauwfilet
- 100 g gerookte zalm
- 2 potten aardappel Anders Room-Bieslook
- verse peterselie
- boter
- versgemalen zwarte peper
- zout
Instructies
- Kook de aardappels 10 minuten voor in water met wat zout.
- Giet ze af en overspoel meteen met koud, stromend water.
- Kook ook de worteltjes even 10 minuten voor, giet ook deze af en overspoel tevens met water.
- Laat beiden goed uitlekken.
- Was de kabeljauw en dep hem droog.
- Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken of in blokjes.
- Kruid de vis enkel met wat peper en een klein beetje zout.
- Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de kabeljauw onder voortdurend omscheppen of omdraaien 2 minuten.
- Verwarm de oven voor op ca. 175 º.
- Beboter een ovenschaal en verdeel de plakjes aardappel over de bodem van de ovenschaal.
- Verdeel over de aardappels de plakjes wortel.
- Vervolgens wat toefjes peterselie over de worteltjes verdelen.
- Schep hier de kabeljauw over en bedek deze met plakjes gerookte zalm.
- Bestrooi evt. met nog wat extra versgemalen, zwarte peper.
- Verdeel de 2 potten aardappel anders over de kabeljauw en zet de schaal ongeveer 30 tot 45 minuten in de oven.
- Na een half uur even controleren of alles gaar genoeg is door even een satéprikker in de schotel te prikken.
- Gaat deze er gemakkelijk in, dan is alles gaar.