Aardappel ovenschotel met kabeljauw

Recept categorie(ën) Groenten, Hoofdgerechten, Ovenschotel, Vis
Aantal porties: 4 personen

Van wie is dit recept: Auteur onbekend
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Kook de aardappels 10 minuten voor in water met wat zout.
  • Giet ze af en overspoel meteen met koud, stromend water.
  • Kook ook de worteltjes even 10 minuten voor, giet ook deze af en overspoel tevens met water.
  • Laat beiden goed uitlekken.
  • Was de kabeljauw en dep hem droog.
  • Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken of in blokjes.
  • Kruid de vis enkel met wat peper en een klein beetje zout.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de kabeljauw onder voortdurend omscheppen of omdraaien 2 minuten.
  • Verwarm de oven voor op ca. 175 º.
  • Beboter een ovenschaal en verdeel de plakjes aardappel over de bodem van de ovenschaal.
  • Verdeel over de aardappels de plakjes wortel.
  • Vervolgens wat toefjes peterselie over de worteltjes verdelen.
  • Schep hier de kabeljauw over en bedek deze met plakjes gerookte zalm.
  • Bestrooi evt. met nog wat extra versgemalen, zwarte peper.
  • Verdeel de 2 potten aardappel anders over de kabeljauw en zet de schaal ongeveer 30 tot 45 minuten in de oven.
  • Na een half uur even controleren of alles gaar genoeg is door even een satéprikker in de schotel te prikken.
  • Gaat deze er gemakkelijk in, dan is alles gaar.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept